5d architectuur en fotografie   5 dimensies architectuur en fotografie  
       
Architectuur
 
 
Museum Guggenheim, Bilbao   visie

Door jarenlange ervaring als architect heb ik een goed gevoel ontwikkeld voor esthetiek, verhouding, materiaal, kleur en licht. Ik snap wat een gebouw eigen maakt, zie wat de architect van een gebouw zelf mooi vindt. Want ik kijk met ‘architecten’ ogen.

Van nature ben ik een beschouwer, kijk en observeer goed. Mijn interesse voor fotografie dateert van lang geleden. Op mijn vele buitenlandse reizen boeien vooral gebouwen me en leg ik die vast: lijnenspel, opmerkelijke details, het samenspel met de omgeving.

Voor de architectuurfotografie en professionele foto’s voor mensen die hun huis willen verkopen (‘vastgoedfotografie’) gebruik ik geavanceerde apparatuur en diverse foto bewerkingsprogramma’s, die ik tot in de vingers beheers.

Daarmee benader ik de beleving van het menselijk oog beter dan wat een camera sec kan. Mijn toestel nuanceert licht- en donkervlakken, kan grote hoeken in beeld brengen en corrigeert het perspectief. Door gebruik te maken van de zogeheten High Dynamic Range (HDR)-techniek zijn zelfs onder slechte lichtomstandigheden prima beelden te maken.
 
     
    5d Architectuur & Fotografie - info@5dimensies.nl - Architectuur de Zwarte Schuur - Eeuwigelaan 7 - 1861CL - Bergen - 072-5317369 - 06-49420294