5d architectuur en fotografie   5d Architectuur en Fotografie  
       
 
hoogste punt villa Nesdijk   september '15 Het hoogste punt is bereikt. Afgelopen dagen is de kap in prefab elementen op de betonnen onderbouw geplaatst. Dankzij de zorgvuldige voorbereiding is het hele bouwpakket zonder problemen geplaatst. De afwerking en afbouw gaat nu in hoog tempo verder, om de woning nog ruim voor het eind van het jaar te kunnen opleveren. De aannemer zal er nog flink aan moeten trekken om dat voor elkaar te krijgen; de installaties in de woning zijn behoorlijk uitgebreid (o.a. warmtepomp, domotica en ruimtebewaking) en het afwerkingsniveau behoorlijk hoog (o.a. alle wanden en plafonds gestucadoord).
   
Architectuurfoto's villa Brouwer, Heiloo   augustus '15 Vorig jaar leverde Bink Bouw de bijzondere luxe afgewerkte woning van de fam. Brouwer in Heiloo op. Als kennismaking maakte 5d een serie presentatiefoto's van deze prachtig ontworpen en goed uitgevoerde woning. De aannemer is over de geleverde foto's zeer positief en zal zeker vergelijkbare projecten door 5d laten vastleggen. Het niveau van de projectpresentatie van Bink Bouw zal een sprong voorwaarts krijgen, hopelijk zal de aannemer hierdoor ook meer vergelijkbare projecten aangeboden krijgen.
   
portret Frits Roemers, Oost Ter Hout School, Haarlem   augustus '15 Voor de nieuwspagina van Lokhorst zijn foto's geleverd, onder andere voor de opgeleverde renovatie van de Oost Ter Hout school in Haarlem. Lokhorst heeft de heer Frits Roemers, directeur van de school en initiatiefnemer van de renovatie, een interview afgenomen. Met bijgaande portretfoto voor het hoofdgebouw van de school zal dit interview binnenkort op de site van Lokhorst geplaatst worden. U kunt het interview en alle andere nieuwsberichten nalezen op www.lokhorst.nl/nieuws.
   
fotoboek Tuindorp en Helsinkihaven, Purmerend   mei '15 Het fotoboek dat 5d maakte van Tuindorp en Helsinkihaven ligt eindelijk bij de drukker. VOF De Noordtuinen (samenwerking van BPD Ontwikkeling en Ymere) realiseerde midden in de crisis twee succesvolle bouwprojecten in Weidevenne, Purmerend. Voor het 'good-practiceboek' heeft 5d zowel alle architectuurfoto's gemaakt als de vormgeving en opmaak verzorgd. Luister heeft een tiental interviews met verschillende betrokkenen uitgewerkt en alle teksten in het boek geschreven. Eind mei zal het eerste exemplaar aan de opdrachtgevers worden gepresenteerd.
   
sloop Nesdijk 23, Bergen   april '15 De bouw van de villa aan de Nesdijk in Bergen is gestart. Momenteel wordt de bestaande woning gesloopt, waarna het grondwerk zal beginnen. Door de ligging op een zandrug, waarop het oude dijkje is ontstaan, hoeft er niet geheid te worden. Een eenvoudige strokenfundering zal de villa in moderne Amsterdamse School stijl dragen. De modernste technieken worden toegepast om van deze ambachtelijke villa een comfortabele woning te maken. Bijvoorbeeld de grondwarmtepomp die alles van warmte gaat voorzien.
   
verbouwing Akersloot   maart '15 Afgelopen jaar hebben wij voor de fam. Fluitman in Akersloot een plan gemaakt voor de verbouwing van hun woning. Met behulp van een aannemer is de constructie aangepast en is van binnen bijna alles eruit gesloopt. De opbouw van de nieuwe indeling gaan ze grotendeels zelf uitvoeren. Als dat klaar is wordt mogelijk de bedrijfsruimte achter de woning, die nu als woning wordt gebruikt, omgebouwd tot grote tuinkamer en atelier.
   
Projectfoto's Koning Bouw, Volendam   februari '15 Voor aannemer Koning Bouw uit Volendam is een aantal onlangs gerealiseerde projecten gefotografeerd in Hoorn, Purmerend en Oostzaan. De foto’s worden gebruikt voor publicatiedoeleinden, voor op de website en er worden grote afdrukken gemaakt die het kantoor van Koning Bouw gaan opsieren. Zo kunnen bezoekers een goede indruk krijgen wat Koning Bouw aan mooie bouwprojecten heeft neergezet.
   
visie Harmonielocatie, Mooi Bergen 2.0   januari '15 Eind januari heeft de Raad ingestemd met de door het college voorgestelde aanpassingen van de structuurvisie voor Mooi Bergen. De aanpassingen zijn een mix van alle goeie en haalbare ideeën die naar voren zijn gekomen tijdens de presentaties van de plannen die de bewoners en geïnteresseerden hebben ingediend. De visie die 5d heeft ingediend voor de Harmonielocatie is grotendeels in de aangepaste structuurvisie opgenomen. De gemeente heeft Schrama gevraagd zijn plannen verder uit te laten werken.
   
Projectfoto's Lokhorst Bouw, Beverwijk   januari '15 Voor de middelgrote aannemer Lokhorst Bouw en Ontwikkeling uit Beverwijk is 5d sinds begin van het jaar huisfotograaf, van alle nieuwe projecten verzorgt 5d de professionele foto's. Lokhorst is bekend als aannemer van grotere bouwprojecten in de Randstad zoals scholen, sportcomplexen, appartementengebouwen en winkelcomplexen. Inmiddels is een tiental recent opgeleverde projecten gefotografeerd en uitgewerkt, de resultaten daarvan zijn op de site van Lokhorst www.lokhorst.nl/projecten te zien.
   
De Pet van mijn Meneer   december '14 Twee jaar hielp Marie Kiebert als vrijwilligster op de afdeling dementie van een verpleeghuis. Dat leverde schetsjes op die schrijnen, ontroeren, herkenbaar zijn. Over de pet van mijn meneer, die helemaal niet ‘haar meneer’ is, over Hazes en over moordschoenen. De vormgeving van dit boekje is in samenwerking met Luister en Straatzaken gerealiseerd. Door de inzet van de schrijfster is het boekje inmiddels aan de derde druk toe. Meer informatie en bestel-info kunt u vinden op www.straatzaken.nl
   
visie Mooi Bergen 2.0   november '14 Doordat er commotie ontstond onder de bevolking over de invulling van de gepresenteerde structuurvisie voor Mooi Bergen 2.0 riep wethouder Rasch de bevolking op hun visie op de gebouwde toekomst van het centrum van Bergen in te dienen. Dat resulteerde in een stapel zienswijzen en een vijftal concrete plannen. Alle plannen zijn in overleg met de gemeente verder uitgewerkt, getoetst en gepresenteerd. Het plan dat 5d heeft ingediend voor de Harmonielocatie scoorde op de meeste criteria het beste van alle plannen. De gemeente heeft toegezegd de structuurvisie aan te passen en alle goede elementen van de verschillende plannen daarin op te nemen.
   
Projectfoto's Venster Architekten, Gouda   oktober '14 Voor Venster Architekten uit Gouda heeft 5d een aantal architectuurprojecten gefotografeerd die in Gouda en Bergambacht zijn gerealiseerd. Als experiment is afgesproken dat Venster Architekten zelf de foto's digitaal uitwerkt, 5d maakt alleen de opnames en levert het ruwe materiaal aan. Dit kan een efficiente manier van samenwerken zijn, het architectenbureau kan zelf de sfeer van de presentatiefoto's bepalen en zo met meerdere fotografen naast elkaar werken.
   
Villa Nesdijk, Bergen   september '14 Eerder dan verwacht is de bouwvergunning voor de villa aan de Nesdijk verleend. De ingediende stukken waren dusdanig goed verzorgd dat er slechts enkele aanvullende stukken ingediend moesten worden. Ook de Welstand was in één keer akkoord met het plan, de commissie vond het gewoon een mooi plan, goed uitgewerkt. De bouwtekeningen kunnen nu worden uitgewerkt, zodat er na de Kerst met de bouw gestart kan gaan worden.
   
Portretfoto's Patrick Boots Kappers, Castricum   september '14 Ook voor de kappersbranche is internet een steeds belangrijker medium. De gerenommeerde zaak van Patrick Boots in Castricum heeft 5d gevraagd portretten van het personeel te maken voor op hun site www.patrickboots.nl/team/ Door de mobiele studio op te zetten achterin de kapperszaak konden de kappers tussen het knippen door geportretteerd worden. Het is een uitdaging om goede portretfoto's te maken, volgens collega fotografen is 5d daar zeker in geslaagd.
   
Villa Nesdijk 23, Bergen   augustus '14 Het ontwerp voor de villa aan de Nesdijk is gereed. De opdrachtgever is enthousiast over het gepresenteerde en financieel zijn we er goed uitgekomen met aannemer Bink Bouw uit Langedijk. De komende tijd worden alle tekeningen en berekeningen afgerond zodat de aanvraag omgevingsvergunning kan worden ingediend. Verwachting is dat de aanvraag voor de bouwvak zal worden ingediend.
   
Nesdijk 23, Bergen   april '14 Op een mooie plek met vrij uitzicht over het polderlandschap aan het eind van de Nesdijk in Bergen, gaat 5d de komende maanden een villa ontwerpen. De villa zal zich in goed gezelschap bevinden, aan weerszijden staan moderne villa’s met riante tuinen gericht op het weidse uitzicht. Het ontwerp zal rond de zomer gereed gemaakt worden zodat in het begin van het nieuwe jaar de bouw kan starten.
   
De Pauw, Graft-De Rijp   december '13 In december 2013 heeft 5d een architectonisch en stedenbouwkundig ontwerp gemaakt voor een prijsvraag in het idyllische walvisvaardersdorp Graft-De Rijp. Op een mooie locatie aan de Beemsterringvaart komen in een aantal fases in totaal 140 woningen te staan. Bouwfonds Ontwikkeling, Haarlem staat er garant voor dat de plannen duurzaam worden ontwikkeld en dat de woningen optimaal aansluiten op de lokale markt.
   
Architectuur de Zwarte Schuur, Bergen   september '13 In september van het afgelopen jaar is 5d van start gegaan in De Zwarte Schuur nabij de Oude Hof in Bergen. Samen met oud-collega’s Ernst Nijdam (ENBT) en Jesse van der Veen (Archimaat) vormen wij Architectuur de Zwarte Schuur. Wij werken zowel voor particuliere als professionele opdrachtgevers in alle fases van de bouw en bouwontwikkelingen. Daarnaast heeft 5d zich gespecialiseerd in professionele vastgoedfotografie.
   
Stichting Vrienden van het Oude Raadhuis, Castricum
februari '13 Om het Oude Raadhuis in Castricum te behouden als hotel, waardoor het openbare karakter waarvoor het ooit ontworpen en gebouwd is gewaarborgd blijft, hebben een viertal betrokkenen de Stichting Vrienden van het Oude Raadhuis opgericht. Als medeoprichter zit ik in het bestuur als secretaris en draag op deze wijze mijn steentje bij aan de kwaliteit van de openbare ruimte in het centrum van Castricum.
 
     
    5d Architectuur & Fotografie - info@5dimensies.nl - Architectuur de Zwarte Schuur - Eeuwigelaan 7 - 1861CL - Bergen - 072-5317369 - 06-49420294